Den första byggentreprenören i konkurs

KONKURS!
(och andra tokigheter, bedrägligt beteende, lögner och annan skit – del 1)

Vår leverantör, ENS Euro Network & Byggservice AB, ägt av Bobby S. gick i konkurs i mitten på November 2008.

Vi såg konkursen som en skänk från ovan för nu skulle vi slippa alla de problem som orsakades av leverantören. Även om vi hade misstänkt att en konkurs kunde vara på gång så var det såklart något av en ”överraskning” ändå. Det var egentligen inget som vi drabbades av annat än att vi var tvungna att kontraktera någon annan för att färdigställa huset.
Det låg ganska nära att anlita ENS underentreprenörer pga att de hade byggt huset fram till konkursen. Till en början lyckades vi så där med det, det verkade som om byggunderentreprenören ville köra vidare och elektrikern var också klar. Efter att byggunderentreprenören hade kört några veckor så fick de plötsligt för sig att vi skulle betala den förlust som Bobby Sakovitchs konkurs hade åsamkat dem. Dessutom iscensatte de en märklig teaterföreställning för att kunna dra sig ur efter att vi hade talat om för dem att det inte var aktuellt att vi skulle betala deras förlust från konkursen. Jag kan till viss del förstå deras försök med tanke på allt som deras tidigare kund (ENS) hade hittat på. Vi har hört hemska historier från flera av ENS underentreprenörer. Mer om det längre fram. Vi kommer att skriva av oss fullkomligt för att andra ska slippa drabbas av denne krämare! Näringsförbud borde redan vara ett faktum!

Nu är vi i alla fall igång igen, nu med ett annat bolag som ska färdigställa huset. Än så länge verkar allt vara bra, men man vågar inte hoppas fullt ut.